tisdag 24 april 2012

Mänskliga rättigheter

Tidigare i år gick barnläkaren Mats Reimer ut och påstod att "Pengar kunde användas på ett bättre sätt än att elsanera sjukhus för elöverkänsliga”
Trots att det saknas vetenskaplig grund för elöverkänslighet satsar flera vårdgivare på elsanering av olika slag". På sjukhuset i Falköping har man elsanerat ett mottagningsrum för runt en miljon kronor. Och satsningen ifrågasätts av vissa.
Elsaneringen av mottagningsrummet på sjukhuset i Falköping innebär bland annat att kopparväv satts upp i taket och att väggarna tapetserats med kopparfolie. Instrumenten såsom EKG- och ultraljudsapparat, dator och skrivare är batteridrivna, allt för att minska den elektromagnetiska strålningen. Slutnotan hamnade på runt en miljon kronor uppgav man på Dagens Eko.
Varken Strålsäkerhetsmyndigheten eller Socialstyrelsen anser att det finns vetenskapliga data som bekräftar att elöverkänslighet existerar. Samtidigt uppger Socialstyrelsen att ca 3,2 % av svenskarna är känsliga mot elektromagnetiska fält, enligt en nationell hälsoenkät.”
I Tyskland uppskattas ca 9 miljoner människor vara el- och strålningsöverkänsliga, ca 10 % av befolkningen.
Att mottagningsrummet även används till andra vårdsökande ska vara en självklarhet, så satsningen på ett elsanerat vårdrum är en rätt investering, hit ska fler el- och strålningsöverkänsliga med flera ha en möjlig att komma intill, byråkratin får inte förhindra de möjligheterna.
Det finns mycket fakta från oberoende forskare i Sverige som är mycket internationellt kända, som professor Olle Johansson, professor Lennart Hardell eller Salfordgruppen, miljöforskare Mona Nilsson med flera, men vi lever i ett ”strutssamhälle” där de flesta varken vill se eller lyssna till fakta.
I Sverige förnekas oberoende forskning, den läggs åt sidan hela tiden - de forskare som sympatiserar med mobilindustrin får forskningsanslag, medans oberoende forskare ”straffas” med uteblivna anslag och även blir utsatta för smutsig kampanj. De ”köpta” vetenskapliga studier som mobilindustrin presenterar är förvrängda och anpassade till infrastrukturen.
Vårt samhälle är till för alla människor, oavsett ålder, kön, funktionshinder eller civilstånd.
Allergier av olika symtom är ett stort problem och ökar hos många, något ingen kan blunda för, hjälpen ska vara en självklarhet – men verkligheten är i de flesta fall tvärt om. All trådlös strålning från master skapar sämre miljö för alla, därför måste myndigheter och mobilanvändare ta ett ”strålningsansvar” för våra barn och barnbarn, det måste skapa ett samhälle där givna förutsättningar är en självklarhet till god hälsa för alla, det är att visa ansvar.

Visserligen tillhör mobiltelefonin infrastrukturen i dagens samhälle, det råder det ingen tvekan om, men samhället måste ta hänsyn till dem som är drabbade av elektromagnetisk strålning. Därför är det viktigt att skapa utrymme för alla i vårt samhälle, fler områden måste sparas som lågstrålande områden. Ingen vill vara känslig mot elektromagnetisk strålning, alla vill vi leva och röra oss fritt i samhället.

Egon Reiver

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar