lördag 21 april 2012

En morfar undrar

I lördagens tidning stod det att läsa, ”Håll koll på bebisen”, tekniken går framåt och idag finns en uppsjö av babyvakter. Alla som babyvakter presenterades var trådlösa med en sändningsfrekvens på 2,4 GHz.
När mina och alla andras barn växte upp var det den mänskliga kontakten mellan barn och förälder som gällde.
Att ha en elektronisk mamma eller pappa som övervakar den lilla bebisen, en elektronik med elektromagnetiska strålning är långt ifrån nyttigt för det lilla livet.
Kärlek, omsorg och mänsklig kontakt är det primära för en bebis, att placera trådlös teknik intill det lilla barnet är med all säkerhet att bebisen utsätts för en hälsorisk. En fransk domstol fastslog 2009 att ”Även om forskning inte är samstämmigt och med säkerhet visar fara, medför strålningen en hälsorisk" och ett litet barn är 8 gånger mer känslig än en vuxen. Hjärnbarriären hos det lilla barnet är i stort helt oskyddat.

Ingen förälder vill väl utsätta sitt barn skada eller ohälsa, och vem tar ansvar för om bebisen utsätts för ohälsa.
Alla är vi unika, vissa klarar av att utsättas för mer strålning, andra tar skada av det.
Ett oskyldigt barn ska ha rätt att växa upp i en lugn och lågstrålande miljö, vi har alltför mycket elektromagnetisk strålning runt omkring oss, som påverkar oss alla och där många blir sjuka av det utan att förstå orsak.

En morfars tankar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar