lördag 29 oktober 2011

Trådlös teknik eller robot

Trådlös teknik är en tickande bomb i samhället, så säger Kalle Hellberg från Borås, som föreläser varje vecka runt om i landet om riskerna med strålning, han är en erfaren man som arbetat med trådlös teknik under hela sitt verksamma liv, från mobiltelefoner till radar.
Varför har vi så svårt för att ta åt oss riskerna om trådlös teknik? De flesta av oss viftar bort det eller med en axelryckning.
Problemet är att vi lyssnar till alla riskförnekare, alla de så kallade experter som påverkas av mobilindustrins lobbyister med budskapet, mobiltelefoni och annan trådlös teknik är inte farlig.
Tidigare litade vi på industrin (och myndigheterna) att det var ofarligt med  tobaksrökning, att jobba med asbests, lösningsmedel och mycket annat. Efter att många människor har fått cancersjukdomar och dött i förtid, har de insett farligheten.
Den trådlösa tekniken har påverkat ca 3,2% av Sveriges befolkning, som har drabbats av el- och strålningsöverkänslighet, men för de flesta av oss kanske det visar sig först efter 10-15 år, men då är det för sent att dra tillbaka klockan och inte är mobilindustrin intresserad av att hjälpa dej.

Strålskyddsmyndigheten talar försiktighetsprincipen och en eventuellt förhöjd risk för cancer, hur många trådlösa användare är medvetna eller tänker på det? Svar vet ej, men min uppfattning är att det rör sig om ett fåtal.
Jag har i tidigare artiklar lyft fram den nya tekniken som fantastisk, skrämmande, farlig, men den är inte miljö- och hälsovänlig. Hur vi använder den och var vi använder den är mycket viktig del, men vi får aldrig glömma bort de människor som inte tål de nya tekniken, som blir sjuka i dess närhet eller vid beröring av den, liksom andra allergier påverkar människor.
Vi har bara ett samhälle och där ska alla få ha sin plats, varför ska vissa hela tiden få kliva åt sidan för att andra bara går på.
Många arbetsplatser och bostäder har en dålig strålningsmiljö, där människor påverkas av mycket strålning i sin omgivning, de kan känna sömnsvårigheter, trötthet, huvudvärk, yrsel, går in i väggen, utmattning eller oro, utan att förstå varför eller vad det kommer ifrån.
Mikrovågsstrålningen från trådlös teknik påverkar och stör kroppens elektriska impulser, som kan göra oss sjuka utan att vi förstår varför vi mår dåligt.

Min största oro är för alla små barn idag som dygnet runt utsätts ofrivilligt för trådlös teknik, vad händer i deras kroppar under sin uppväxt? Vad händer när de blivit vuxna, vem hjälper dem när kroppen blivit skadad av den trådlösa smogen som omgett dem 24 timmar varje dygn, året om?
Är det en ny epidemi som slår ut stora delar av mänskligheten och vårt samhället? Ingen vet idag, men med all riskförnekelse för det som varit och det som vi lever i idag, är oddsen ganska höga att det slår in.
För dej som vill tänka till, stanna upp och fundera, vi är inga robotar. Var rädd om hälsan och lyssna till din kropp, den ger alltid signaler som kan vara svåra att tyda när vi forsar fram som ett ånglok.

Egon Reiver

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar