lördag 2 juni 2012

Läkaren - de svagas hjälte

Ulrika Åberg, leg. läkare är en beundransvärd person, som har hjälpt och varit till stöd för många utslagna människor i vårt land.
Hennes engangemang för de människor som blivit utslagna av elektromagnetisk strålning är att vara hjälte.
Detta stör socialstyrelsen och mobilindustrin, som av ekonomiska intressen försvarar att mobilstrålning är ofarlig eller näst intill.
Att prestige och girighet går före människors hälsa skrämmer mig, myndigheter och mobilindustrin gömmer och glömmer den svaga människan, som inte ska synas eller finnas i samhället.
Vi måste börja tänka själva och inte bara låta påverkas av myndigheterna vilseledande information.
Syns man inte så finns man inte.
Egon

Solveig Silverin har skrivit nedan artikel som jag stöder helt och fullt.
Skall elöverkänslighet klassas som sjukdom? Ja! Det är en miljösjukdom baserad på miljöförorening, i detta fall artificiell elektromagnetisk strålning

Att ens ifrågasätta om vi är sjuka är ju en lobbyistverksamhet av mobilindustrin. Man ger sken av att det ena utesluter det andra, men var och en borde begripa att så är inte fallet. Se bara hur lobbyisterna nu ger sig på Ulrika Åberg som är läkare  och hjälper elöverkänsliga. Det är sedan en tid tillbaka en massiv kampanj att elöverkänslighet är psykiskt alltså inte en funktionsnedsättning p g a den ökande elektromagnetiska strålningen. Vi är ju inte ens sjuka anser ni som för denna talan, varför jobbar ni inte då?  Lena Hillerts senaste inlägg i GP, det är olyckligt att elsanera för elöverkänsliga. Problemet är inbillat och kan botas med KBT, alltså inte elsanera, alltså inte ett funktionshinder som kräver åtgärder i miljön, elsanering.
Om man erkänner att folk blir sjuka av strålningen då blir det en hälsofråga som vilket annat giftutsläpp som helst. Mobilstrålningen är inte en naturlig företeelse i vår miljö utan en miljö- och hälsofråga och är därför inte en funktionsnedsättning i dess rätta bemärkelse. Jämför med att man får en funktionsnedsättning av hormoslyr, lösningsmedel, asbest när man blivit förgiftad/skadad. Är det en funktionsnedsättning eller en miljöskada som leder till ohälsa?En funktionsnedsättning kopplad till miljön är att man inte fungerar i en naturlig miljö. Men blir man negativt påverkad av en onaturlig faktor i miljön då är det en hälso- och miljöfråga och den faktorn måste därför tas bort ur vår miljö. Då gäller miljöbalken och den artificiella strålningen skall minska eller tas bort.

Solveig Silverin, miljöingenjör

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar