onsdag 28 december 2011

Elallergi och förvrängd sanning

Att det råder någon form av organiserat drev på elöverkänslighet råder ingen tvekan om, sedan media på lokal och riksnivå gick ut och skrev om att Elöverkänslig stänger av TV och mobil - halva Dalarna utan tv i feta rubriker 25 november 2011. Miljökontoret i Mora vill att strålningsnivån vid mannens hus inte ska överstiga 50 nW/m2. Normalt ligger strålningsnivån på 500 000 nanowatt.
– Det är på den nivån som mannen anser att han kan ha en dräglig vardag, säger Niklas Sjödin, miljöinspektör i Mora kommun, till tidningen.
Miljönämnden i Mora fortsätter att dra ärendet om strålning från mobilmaster i långbänk. Frågan aktualiserades redan 2006 men nämnden anser att den måste lära sig mer innan ett definitivt beslut kan fattas. Ett klokt beslut då mycket kunskap måste lyftas fram och att all fakta läggs på bordet., idag styrs faktainformationen av ekonomiska intressen och de forskare som jobbar med oberoende forskning förkastas och förnekas.
Även läkare som styrs av Socialstyrelsen lyfter fram neceboeffekten, en förväntad effekt när en el- och strålningsöverkänslig blir utsatt för elektromagnetisk strålning, som jag besvarat i en artikel nedan. Att bortförklara olika effekter av skador är allvarligt, många av oss minns Neurosedyn, Fenoxisyror, kvicksilver, DDT, Asbest m.fl. var ”ofarligt för människan”, innan sanningen kom ifatt! Även radiofrekvent mikrovågsstrålningen som används vid data- och mobilkommunikation idag, har utom allt tvivel visat på biologiska effekter som kan leda till ohälsa eller mycket ohälsa.
Så länge elektromagnetisk strålning inte är vetenskapligt bevisat som ofarlig är verkligen ett spel mellan ekonomi och ohälsa.
Hur besluten i Mora kommun än blir så har de rört om ”i grytan en hel del”, sanningen kommer att visa sig när sjukvårdskostnaderna öka av strålningsskador och annan ohälsa, då först kanske våra myndigheter och politiker kan få förståelse för problemet. Men tyvärr är det många drabbade som kommer att offras innan dess.

Texten nedan är ett svar på en överläkare som skrev i tidningen innan jul att elallergi är inbillning:
Jag ifrågasätter inte dina medicinska kunskaper, men att påstå att elallergi är inbillning är att tala i okunskap. De flesta elöverkänsliga personer har störst problem av högfrekvent elektromagnetisk strålning, de är strålningsöverkänsliga människor som bott i samhället och har haft sociala kontakter, men fått fly undan till mer lågstrålande område.
Jag har träffat civilingenjörer som fått sin el- och strålningsöverkänslighet som arbetsskada, när de arbetat med forskning på Ericsson eller SAAB. Dessa högutbildade personer blev inte sjuka av inbillning utan den högfrekventa miljön på sin arbetsplats. Andra personer fick sin överkänslighet på 1980-talet, då bildskärmarna läckte och jordningsmiljön inte var den bästa alltid. Data- och telekomindustrin är mycket medvetna om problemet och har intensivt jobbat med problemet internt när det började uppdagas. Att de sedan inte vill lyfta fram problemet i dagsljuset är av ekonomiska skäl. Mycket av den forskning som idag redovisas kommer från forskning som har anknytning till industrin. Det finns mycket oberoende forskningsresultat som aldrig redovisas eller bortförklaras på icke vetenskaplig grund. Så länge oberoende forskningsrapporter bortcensureras, så länge ohälsan från elektromagnetisk strålning förnekas eller lyfts ur myndighetsrapporter och där telekomindustrins lobbyister styr innehållet, så länge kommer Folkhälsoinstitutet, SSM, SoS och Boverket med flera att förneka andra oberoende rapporter.
Personer som är el- och strålningsöverkänsliga reagerar ofta på mycket olika sätt, liksom andra personer som reagerar på olika allergier. Noceboeffekten är ingen rättvis pejling på hur en människa reagerar. Vissa kan reagera snabbt medan de flesta som blir utsatta för mikrovågsstrålning reagerar från någon ½-timme till dagen efter.
Det är ingen människa som väljer bort bra status, yrke, bostad och socialt liv frivilligt, det är ingen inbillning från deras sida – de har inget annat val än att fly från högstrålande område som bryter ner deras hälsa.
De ”köpta” vetenskapliga studier som mobilindustrin presenterar är förvrängda och ska passa in i infrastrukturen. Påstå att el- och strålningsöverkänslighet är inbillning, då talar man i okunnighet och dessutom kränker en utsatt grupp människor.

Egon Reiver

3 kommentarer:

  1. Tack Josef för din kommentar, IT-myndet har en baksida. Hälsningar Egon Reiver

    SvaraRadera
  2. Mycket bra text, känner igen det mesta från mina egna erfarenheter...

    SvaraRadera