onsdag 21 september 2011

Hur är tillgängligheten för funktionshindrade om 5 år?

Det är svårt att svara på, men med den takt och det intresse som många ansvariga myndigheter jobbar med idag lär det inte vara någon större förändring. Idag gäller hög produktivitet som genererar i höga vinster för företag med flera.
Att lyfta fram visioner och förslag är näst intill omöjligt, om man vill vara verklighetsnära.

För några dagar sedan lyssnade jag till en kvinna som är bosatt i Strasbourg (Frankrike) och jobbar för en miljöorganisation mot master och högfrekvent strålning bl.a. Hon har byggt upp kontakter i Europaparlamentet, och hade en mycket intressant föreläsning.

Dagens förmyndarsamhälle är en verklighet, där lobbyister och tillverkningsindustrin inom alla områden jobbar mycket intensivt, deras roll är att påverka politiker inom EU och det går ca 4-5 lobbyister på varje politiker.
Deras ambition och påverkan på politikerna är otroligt stort, det finns många tydliga exempel på det.
Dagens samhälle har blivit ett förmyndarsamhälle i stora drag, var folkets makt tagit vägen?
Ett förmyndarsamhälle kan vara farligare än ett diktatursamhälle, verkligheten överstämmer inte med vardagen. Lobbyister, expert- och riskförnekare i olika organisationer gör allt för att tysta ner problemen och förvränga dagens sanning.
Girighet och makt är det som genomsyrar stora delar av vårt samhälle, mänskliga rättigheter är demokrati som lätt faller mellan stolarna.
Livsmedelsindustrin, läkemedelsindustrin, krigsindustrin och telecomindustrin är maktfaktorer i dagens samhälle, deras verksamhet styrs av proffs som är riskförnekare. Alla gifter och kemikalier vi stoppar i oss, kläder vi har på oss eller det runt omkring oss talas det med en låg ton i, som de flesta av oss inte fäster större vikt vid. De infiltrerar vår vardag och deras intresse är att vi ska handla och konsumera så mycket som möjligt.

El- och strålningsöverkänsliga personer har ett starkt behov av lågstrålande zoner i samhället för sittboende och för sin existens, de vill leva som människor och må bra, med vårt strålningsmassiva samhälle bryts deras hälsa ner tills kroppen inte klarar av strålningen från master och basstationer.
De flesta människor och djur påverkas av mikrovågsstrålningen, en del personer drabbas hårt, andra lindrigare och en del kanske nästan obemärkt.
När myndigheter talar om miljöhälsan berör det bara vissa områden
Europarådet är en parlamentarisk församling som har 47 medlemsstater, de har lagt en resolution som rekommenderar alla medlemsstater ”en lägsta strålningsnivå från basstationer och master, som är en demokratisk och mänsklig rättighet”.

I ett debattprogram ”Miljö och utveckling” i TV sa en av de medverkande: ”En ensam människa är ingen människa”, ”syns man inte så finns man inte” är en annan tolkning som tyvärr existerar i dagens samhälle, ett sätt som kan belysa vårt problem hos många el- och strålningsöverkänsliga personer.
Det är en stor skam att detta problem fortfarande förnekas i organisationer, i samhället, i tillverkningsindustrin på grund av deras girighet och fokusering på höga vinster. 
Det gäller alla människor som med sina funktionshinder och handikapp förnekas i dagens samhälle och förvisas till ”gömställen” där ”en ensam människa inte är en människa” och ”syns man inte så finns man inte.”
Det finns människor som viger sitt liv för att hjälpa och stödja de drabbade i samhället, det är ni som är vardagens hjältar, det är ni som arbetar i det tysta.
Många andra blundar eller riskförnekar verkligen, stanna upp – tänk om det var du som hade varit en av dem som var drabbad istället!

Egon Reiver

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar