söndag 7 augusti 2011

Risken för hjärntumör ökar med åren

I lokaltidningar 28/7 2011 skriver P O Lindströms en artikel om ”Lugnande besked om mobilvanor”, där får man ett trovärdigt intryck av artikeln som också säkert innehåller en hel del fakta.
Det står ”att mobilanvändningen hos barn och ungdomar ökat kraftigt de senaste åren, finns en oro att för att ungas hjärnor som fortfarande utvecklas kan skadas av mobilstrålning.” Där anger P O en internationell forskning (Cefalo-studien), där forskarna inte kunde se någon skillnad mellan unga friska personer och unga cancerpatienter, risken var inte förhöjd efter 5 år användande.
I artikeln talas enbart om mobiltelefonen, som i många fall är/kan vara ”snällare” än den strålning från trådlösa hemtelefoner (DECT) och trådlös data (WLAN och WiFi) bland annat.
Risken för elakartad hjärntumör från mobiltelefoner och annan trådlös mobilanvändning ökar med åren och de som använt trådlös kommunikation i 10 år eller mer, har vuxit alarmerande.
Cancerläkaren Lennart Hardell och medarbetare i Hardellgruppen har gjort flera studier sedan 90-talet och efterhand stärks studierna på att hjärntumörer ökat betydligt. De som börjar använda sin mobiltelefon före 20 års ålder löper mer än  5 gånger större risk att utveckla en elakartad hjärntumör, ca 4 gånger mer än äldre personer.
Idag med all trådlös teknik i dagis, förskolor, skolor, bostäder, arbetsplatser och allmänna lokaler, påverkas alla av mikrovågsstrålningen mer eller mindre och som kan visa sig som huvudvärk, trötthet, hudrodnad, koncentrationsbesvär, ögonklåda m.m.
Vi vet inget om framtiden, men att förneka att vi inte påverkas av mikrovågsstrålning är lika dumt som att förneka de skador som orsakas från Homoslyr, Neurosedyn, Fenoxisyror, kvicksilver, DDT, Asbest m.fl. som var ”ofarligt för människan”, innan sanningen kom ifatt!

Egon Reiver

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar