torsdag 13 november 2014

Vem har ansvar för hälsan?


Cirka 3-5 % av Europas befolkning beräknas vara el- och strålningsöverkänsliga, den vanligaste strålkällan är trådlösa nätverk WiFi, mobilmaster och trådlösa telefoner som strålar dygnet runt Europarådet kom 2011 med Resolutionen 1815 som varnade för vilka konsekvenser trådlös teknik lämnar efter sig i form av ohälsa.
Hur bra den nya tekniken än må vara och vad vi än tycker om den, så finns det begränsningar ur användarsynpunkt. Många vetenskapsmän och forskare håller man med om att exponering av elektromagnetiska fält kan vara ett stort problem bland befolkningen i allmänhet, och särskilt skadligt för personer som har elektromagnetisk överkänslighet.
Cancerläkaren Lennart Hardell vid  Universitetssjukhuset i Örebro har sagt: "Vem vill skicka sitt barn till en skola eller förskola med cancerframkallande mikrovågsstrålning - det mesta av forskningen som man lutar sig emot idag har kopplingar eller är finansierade av mobilindustrin!"
Över 1000 tyska läkare i Freiburgapellen varnar för ohälsa vid all exponering från GSM, 3G, 4G, DECT, Rakel, Tetra m.m: Symptom av strålningen är bl.a. huvudvärk, migrän, kronisk utmattning, inre oro, sömnlöshet, trötthet på dagarna, öronsus, infektionsbenägenhet, inlärnings-, koncentrations- och beteendestörningar hos barn ( t.ex. hyperaktivitet) och sjukdomar som leukemi och hjärntumörer. Detta har ökat mycket sedan trådlös teknik börjat användas mer och den har sjunkit ner i allt yngre åldrar. WiFi har en pulserande signal som påverkar människans hälsa negativt.
Även att rapporter kommer in till olika myndigheter dagligen, så håller de mobilindustrin bakom ryggen. Det går inte att blunda för sanningen, det är otroligt mycket pengar som är inblandade i mobilindustrin och som gör att det är oerhört svårt att kunna stopp på detta. Därför är det så viktigt att sprida denna information och att ge kunskap om man kan minska strålningens exponering och skadeverkan så mycket som möjligt.
Mona Nilsson, Strålskyddsstiftelsen skriver bl.a: Nokias tidigare tekniske direktör, var involverad i utvecklingen av världens första mobiltelefoner, men blev allvarligt sjuk av mobiltelefonernas mikrovågsstrålning. Han drabbades till slut och fick diagnosen multipel skleros (MS) men kände sig ändå lättad eftersom  han var rädd att det var en hjärntumör. Han är 44 år och kan i dag endast gå med rullator, han får svåra symtom så fort han exponeras av mobilstrålning, då han även drabbats av el- och strålningsöverkänslighet. Han berättar att personalen på Nokia inte vågade ta upp strålningsriskerna av rädsla för att få sparken och detta gäller och även inom svensk mobilindustri.
När man blivit utsatt för strålning från mobiltelefon, basstation, trådlös router m.m. under en viss tid, så kan den totala summan av den strålning du fått till slut bli så stor att du också kan drabbas av el- och strålningsöverkänslighet, liksom Nokia-direktören eller över 300 000 personer i Sverige. Då kan man inte mera använda mobiltelefon eller pekplatta, inte åka tåg, besöka restaurang eller hotell, eftersom alla har WiFi.
Värst är det när skolbarn drabbas och inte kan fortsätta gå till skolan på grund av all trådlös teknik. Det enda sättet att skydda sig är att sluta gå till skolan så som många elever och lärare redan tvingats göra idag. Så fort man märker den första symptom, t.ex. att mobilen, WiFi eller läsplattan får det att ”sticka i fingrarna”, bränna i huden, hetta i örat, får torra ögon eller nyser vid datorn eller du får svårt att koncentrera dig eller sova. Begränsa då tiden nära trådlös teknik så mycket som möjligt och använd nätverkskabel. Ta reda på hur exponering av strålningen kan minska, det finns fler sätt att åtgärda minskning till en bättre strålningsmiljö, det finns alltid möjligheter.

Egon Reiver

2 kommentarer:

  1. Den trådlösa tekniken-myntet har en förskräckande baksida - och då särskilt för barn och tonåringar - som jag ser det. Ingående i sak om vad jag grundar det på här.

    I o f s så kan jag ha fel i detta - men det kan jag ej föreställa mig att jag har. Vad tror Du ?

    SvaraRadera
  2. Att trådlös teknik kan medföra ohälsa är ingen överdrift och speciellt för barn och ungdom. Vem som drabbas och kanske drabbas lindrigare är beroende på mottaglighet och hälsa. En sak är ändå säkert, alla påverkas av mikrovågsstrålningen, vad vi en tycker om trådlös teknik.

    SvaraRadera