torsdag 11 april 2019

Tyst miljögift?



Att ställa miljökrav är en bristvara idag av beslutande politiker, de verkar vara helt bakbundna av den globala industrin? De verka påverkas av det mesta som industrins lobbyister styr, som användning av bekämpningsmedel, övriga gifter och mikrovågor.
För 20-30 år sedan eller mer under våren, var det stora svärmar av gråsparvar och andra småfåglar i våra städer och samhällen, men vad finns kvar idag? Några pilfinkar, talgoxar m.fl. Det som inte verkar ha minskat är kajor, som ofta syns i stora svärmar.
Läste en artikel om att Frankrike, där vissa fågelarter har försvunnit med ca 70% sedan början av 2000-talet. Annan forskning vittnar om liknande problem runt om i Europa, där insekter och småfåglar minskat med upp till <80% på vissa platser.   

Frågan är om de miljökrav som ställs idag är tillräckliga eller är ett slag i luften, det innebär då att industrin fortfarande i stort har fria händer och egen självkontroll för sin verksamhet?  Den enskilde står helt utan skydd mot industrins miljöfarliga verksamhet.

Även miljöbalkens krav är i stort bara vackra ord, vilka krav ställs på att redovisa en miljö och en hälsokonsekvensbeskrivning för sin verksamhet?
Varför denna tystnadskultur hos så många inblandade, är det rädsla, bekvämlighet eller blindhet som styr de ansvariga? En fråga som lär bli obesvarad.

Hur är detta möjligt i ett samhälle, där bland annat Strålskydds- och Folkhälsomyndigheten blundar för många fakta, fakta som finns i ett stort antal dokumentationer?

Att se helhet av miljögifter och mikrovågor, kan skapa ett tillstånd på nedsatt hälsa, värk i kroppen, trötthet och koncentrationssvårigheter med mera.
T.ex. kvicksilver (ca 50% i amalgam) har drabbat många personer i vårt samhälle, problem som har ignoreras av hälsomyndigheter, politiker i riksdag och regering. Kvicksilver är ett av våra farligaste miljögifter, som skapat grunden till kvicksilverförgiftning och drabbat så många människor till en sämre hälsa och funktionsnedsättning, som begränsat en sådan självklar som att inte kunna gå och handla eller vara ute i folksamling av olika tillfällen. En begränsad eller total tillgänglighet att inte vistas på allmän plats, gå på teater, bio, olika samlingslokaler, resa med tåg, buss och flyg.
 (Kvicksilver är i stort förbjudet sedan några år, men skadeverkningar och annan påverkan är lagrat i människokroppens fettvävnad under lång tid).

Eftersom myndigheter från början inte följer de miljölagar för industriell miljöfarlig verksamhet, som skall skydda människors hälsa och naturmiljö, så bryter myndigheten (vad jag kan förstå) mot mänskliga rättigheter och vår grundlag? 
 / Egon Reiver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar